Compania de asigurari Omniasig, detinuta de Vienna Insurance Group, a subscris la finele primelor 9 luni ale anului un volum de prime brute cu 6,7% mai mici decat in perioada similara din 2008, in timp ce profitul brut inregistrat de companie a urcat la valoarea de 41,14 milioane de lei (9,74 mil. euro), cu 18,63% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Astfel, valoarea primelor brute subscrise in primele noua luni din 2009 a fost de 857,89 mil. lei (202,8 mil. euro) milioane de lei, conform standardelor IFRS, iar valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut a fost de 918,77 milioane de lei, ceea ce reprezinta o scadere de 6,7%.

Profitul brut inregistrat de companie in aceste trei trimestre ale anului a urcat la valoarea de 41,14 milioane de lei (9,73 mil. euro), cu 18,63% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform standardelor IFRS, informeaza compania.

Daunele platite au avut o evolutie puternic ascendenta, atingand valoarea de 689,57 milioane de lei (163,13 mil. euro), cu 41,80% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent.

“Aceasta crestere importanta a despagubirilor platite se datoreaza pe de o parte eforturilor companiei de a reduce durata de solutionare a daunelor, care a determinat un volum mai mare de daune platite intr-un timp mai scurt, si, pe de alta parte se datoreaza impactului deprecierii monedei nationale in raport cu euro”, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 81,50%, o detin in continuare asigurarile auto.

Asigurarile Casco au scazut cu 2% fata de sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, atingand valoarea de 482,87 milioane de lei . Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 216,32 milioane de lei, cu 3,31% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent.

Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco, au inregistrat cresteri importante la valoarea daunelor, astfel: de 54,89% la Casco si de 47,18% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008.

Pentru asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), valoarea primelor brute subscrise a fost de 112,59 milioane de lei, cu 5,29% mai putin decat in perioada similara a anului anterior.

Pe segmentul Asigurarilor de raspundere civila generala s-a inregistrat o crestere de 24,79%, ajungandu-se la o valoare a primelor brute subscrise de 13,11 milioane de lei .

O crestere importanta, de 20,59%, a fost inregistrata pe ramura asigurarilor de bunuri in tranzit (Cargo), valoare primelor brute subscrise ajungand la 7,55 milioane de lei. De asemenea, si asigurarile de mijloace de transport aeriene au crescut in aceasta perioada, cu 5%, pana la valoarea de 4,31 milioane de lei .

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite inregistrate ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac.

In prezent, compania ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, iar Vienna Insurance Group detine prima pozitie pe piata asigurarilor din aceasta tara.

In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri