Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut, luni, titluri de stat cu maturitate la sase luni de aproape 265,26 milioane lei (61,7 milioane euro), cu 67% sub valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 10%, similar celui de la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale.
Valoarea anuntata initial era de 800 milioane lei, iar randamentul maxim acceptat a fost tot de 10% pe an. Bancile au depus cereri de cumparare de circa 1,2 miliarde lei (peste 279 milioane euro). La sedinta similara din 2 noiembrie, Finantele au atras 815,35 milioane lei (189,4 milioane euro), cu 32% sub valoarea anuntata, la un randament mediu anual de 10%, potrivit agentiei NewsIn.

MFP si-a propus sa atraga in luna noiembrie 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, dupa ce in primele zece luni din acest an, Finantele au emis titluri de stat de 58 miliarde lei (circa 13,7 miliarde euro), ceea ce reprezinta de aproape cinci ori mai mult decat in intregul an 2008. In primele patru licitatii din noiembrie ministerul a luat aproape 1,2 miliarde lei.

Ministrul interimar al Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, declara pe 10 noiembrie ca deficitul bugetar a ajuns la 5,2% din produsul intern brut (PIB) in primele 10 luni din acest an, de la 5,14% din PIB in primele noua luni.

Autoritatile romane si FMI au mentinut tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an la 7,3% din produsul intern brut (PIB), in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie de la Bucuresti. Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, declara, insa, ca deficitul bugetar estimat pentru 2009 este de 7,8% din PIB, luand in calcul si efectul masurilor fiscale recent validate de Curtea Constitutionala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri