Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise la nivelul pietei au insumat in perioada ianuarie-septembrie 5,5 miliarde lei, in crestere cu 2,5%, in timp ce, pe segmentul de asigurari de viata, piata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde lei, scrie NewsIn.

Segmentul RCA a ramas unul din cele mai importante pentru piata, cu prime brute subscrise de 1,6 miliarde lei, an crestere cu 15% fata de perioada echivalenta din 2008. Valoarea despagubirilor platite pe acest segment a fost de 1,1 miliarde lei, cu 33% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

In aceeasi perioada, asiguratorii au platit daune de 4,4 miliarde lei la nivelul intregii piete, in crestere cu 38,6%. Pe segmentul de asigurari generale, indemnizatiile brute platite au fost de 3,9 miliarde lei, in crestere cu 37,6%, in timp ce pe partea de asigurari de viata, firmele au platit despagubiri de 512 milioane lei, mai mult cu 54%, potrivit sefului CSA.

Toncescu a mentionat ca plata acestor indemnizatii dovedeste ca societatile de asigurari au capacitatea de a-si onora obligatiile din contracte.