Presedintele CSA a pus evolutia mai slaba din al treilea trimestru pe seama perioadei de concedii. "A fost o perioada de concediu, in iulie-august, oamenii probabil ca au avut alte prioritati", a afirmat Toncescu, potrivit NewsIn.

Ea mentionat ca s-a putut observa o revenire a pietei in luna septembrie, tendinta care ar putea continua si in ultimele trei luni ale anului. "Faptul ca piata de asigurari e pe crestere este un semn bun", a mai spus seful CSA.

Momentul de varf al iesirilor din piata asigurarilor a fost in prima parte a acestui an, cand multi clienti cu contracte de leasing sau credite auto de la banci au renuntat la masini. Intre timp, asiguratorii s-au reorientat catre alte segmente ale pietei si au cautat sa atraga alti clienti, potrivit sefului CSA.

Pentru 2010, Toncescu se asteapta la o stagnare a pietei comparativ cu acest an, in conditiile in care in Romania au intrat companii mari de asigurari, care doresc sa isi dezvolte afacerile.

Anul trecut, firmele de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat prime brute subscrise de 8,8 miliarde lei (2,4 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007, potrivit datelor CSA.