Bank Leumi Romania a obtinut un profit net de 11,7 milioane lei (2,76 milioane euro) in primele noua luni din acest an, castigul net fiind cu 60% mai mare decat cel de 7,3 milioane lei din perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.
Banca detinea, la 30 septembrie 2009, active in valoare de 1,311 miliarde lei (312 milioane euro), nivelul acestora fiind apropiat de cel inregistrat la 30 septembrie 2008.

Volumul creditelor brute acordate de banca era de 942 milioane lei la 30 septembrie 2009, fata de 887 milioane lei, la 30 septembrie 2008, in timp ce sursele atrase de la clienti au atins valoarea de 725 milioane lei la sfarsitul celui de al treilea trimestru al anului curent.

"Bank Leumi Romania si-a ajustat strategia de dezvoltare la conditiile economice ale anului 2009, liniile generale fiind eficientizarea retelelor de distributie, repozitionari pe piata din punctul de vedere al modelului de business, gasirea de solutii viabile pentru clientii care se confrunta temporar cu dificultati in rambursarea imprumuturilor, oferirea de produse si servicii competitive si un control riguros al costurilor, actiuni care au permis mentinerea nivelului profitabilitatii la un nivel confortabil", a declarat presedintele executiv al Bank Leumi Romania, Laurentiu Gabriel Mitrache (foto).

Capitalul social al bancii este, in prezent, de 272 milioane lei (in crestere fata de 260 milioane lei la finalul lui 2008) si este detinut in proportie de 99,9% de Bank Leumi le-Israel. Indicatorul de solvabilitate al Bank Leumi Romania era, la 30 septembrie 2009, conform cerintelor Basel II, de 26,56%, semnificativ peste limita de 8% ceruta de reglementarile legale in vigoare si peste media intregului sistem bancar autohton.

Rezultatele financiare raportate de Bank Leumi Romania au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Interviu cu seful Leumi Bank: Israelienii pregatesc private banking in Romania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri