CEC Bank va emite carduri cu cip si va lansa servicii pentru plata facturilor de servicii si utilitati prin reteaua de bancomate (ATM) a bancii si pentru acceptarea platii cu cardul la comercianti (POS).
Astfel, prin emiterea de carduri cu microprocesor CEC Bank isi va putea diversifica ulterior serviciile oferite clientelei, prin incarcarea pe microprocesor de aplicatii diverse, cum sunt cele de securizare dinamica, programe de loialitate, functii de portofel electronic.

Produsele card ale bancii vor fi migrate catre microprocesor pe masura expirarii acestora, a mai anuntat banca.

In ceea ce priveste serviciul de acceptare a platii cu cardul la comercianti, acesta se adreseaza agentilor economici care vor putea deconta prin CEC Bank vanzari de produse si servicii cu plata prin carduri Visa si MasterCard. Banca va pune la dispozitie echipamentele de acceptare carduri si va practica tarife personalizate in functie de profilul de activitate al fiecarui comerciant.

Serviciul de plati pentru facturile de servicii si utilitati prin reteaua de bancomate a CEC Bank nu presupune preinrolarea utilizatorilor de card si va fi liber de taxe si comisioane pentru utilizatorii cardurilor CEC Bank.

Banca a mai anuntat ca a finalizat doua proiecte cu impact asupra calitatii si securitatii tranzactiilor cu cardul, respectiv cresterea capacitatii de procesare a sistemului de carduri si securizarea retelei proprii de bancomate prin instalarea unor componente tehnice cu functia de a preveni atasarea la acestea de echipamente de copiere a datelor de pe carduri.

CEC Bank administreaza in prezent o retea de 1.342 de unitati, oferind servicii de eliberare de numerar prin card atat prin reteaua sa de unitati, cat si prin cele 810 echipamente ATM instalate. La 30 octombrie banca detinea un portofoliu de 753.471 de carduri active, din care 704.572 carduri de debit si 48.899 carduri de credit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri