Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune de miercuri in circulatie, in scop numismatic, 500 de monede din argint cu tema: Timisoara - primul oras european iluminat electric.
Monedele din argint au o valoare nominala de 10 lei, un diametru de 37 milimetrii, o greutare de 31,103 grame, au marginea zimtata, iar tirajul disponibil este de 500 de exemplare. Pretul de vanzare pentru o moneda este de 170 lei, exclusiv TVA si nu include contravaloarea cutiei de prezentare, potrivit unui comunicat al bancii centrale.

Aversul monedei prezinta in partea stanga valoarea nominala, un felinar de epoce pentru iluminatul stradal, inscriptia „ROMANIA”, anul de emisiune 2009 si stema Romaniei, iar in partea dreapta imagini ale unor cladiri si monumente reprezentative din Timisoara. Reversul prezinta inscriptia in arc de cerc pe patru randuri „TIMISOARA – PRIMUL ORAS EUROPEAN ILUMINAT ELECTRIC”, imagini reprezentand: centrala hidroelectrica de pe raul Bega, un grup de trei generatoare de curent electric si cladirea primei centrale electrice din Timisoara, iar in partea de jos, inscriptia „1884”.

Fiecare moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limba romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din argint, din emisiunea cu tema: Timisoara - primul oras european iluminat electric, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri