Banca Romanieasca a redus valoarea salariului minim solicitat unui client care doreste sa obtina un credit prin programul Prima Casa, pastrand, in acelasi timp, limite prudentiale pentru gradul de indatorare al clientilor, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.
Astfel, in cazul in care o familie cu 3 membri solicita un credit in valoare de 57.000 euro pe o perioada de 30 de ani, trebuie sa prezinte un venit minim pe familie de 2.900 lei, cu aproximativ 450 lei mai putin decat pana in prezent.

„Banca Romaneasca a revizuit conditiile de creditare impuse pentru programul Prima Casa, mentinand in continuare cea mai buna oferta financiara din piata: o marja de doar 3,75% peste EURIBOR 3M la creditele in euro, suportarea de catre banca a comisionului de garantare de 0,37% din valoarea creditului, datorat FNGCIMM, suportarea de catre banca a costului evaluarii imobilului care face obiectul garantiei, lipsa comisionului de rambursare anticipata”, a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitatea Retail.

Dupa redistribuirea plafoanelor initiale alocate in cadrul programului Prima Casa, Banca Romaneasca dispune de 27,4 milioane euro, in noile conditii nefiind exclusa posibilitatea ca dupa epuizarea sumei sa fie solicitata o suplimentare.

In prezent, Banca Romaneasca a aprobat sau pre-aprobat circa 450 de dosare de credit, in valoare de 17 milioane de euro. Valoarea medie a unui credit acordat este de 40.000 de euro, iar peste 70% dintre clienti au optat pentru achizitia de imobile vechi, de doua camere.

La semnarea contractului, clientul trebuie sa constituie un depozit echivalent cu rata lunara pe 3 luni, iar Banca Romaneasca bonifica aceste plasament cu dobanzi de 2% la euro si 5% la lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
Setari Cookie-uri