MasterCard Europe a lansat in Romania platforma EduCard, ce isi propune sa contribuie la educarea financiara a consumatorilor. Platforma include un site cu informatii utile despre notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si despre administrarea eficienta a finantelor personale.
„Dezvoltarea accelerata a pietei financiare din Romania din ultimii ani impune eforturi sustinute de informare a consumatorilor in acest domeniu, pentru a facilita o alegere documentata a serviciilor si produselor bancare de catre acestia. Decalajele dintre nivelul pietei si nivelul cunostintelor financiare trebuie compensate cat mai repede pentru ca romanii sa stie sa administreze serviciile financiare si finantele personale cu chibzuinta si precautie, minimizand riscurile si sporind avantajele” a declarat Denisa Mateescu (foto), general manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

Platforma poate fi accesata la adresa www.mastercard.ro/educard si ofera informatii privind intocmirea unui buget, planificarea financiara, administrarea banilor in situatia schimbarii starii civile sau in relatia cu colectorii de debite, educarea copiilor in spiritul responsabilitatii fata de bani, detalii despre cardurile de plata si comertul electronic, precum si sugestii de economisire.

De asemenea, cititorii pot afla de pe acest portal cum sa evite fraudele pe Internet, pot consulta un glosar cu termeni financiar-bancari des folositi si descoperi raspunsuri la intrebari frecvente si o serie de link-uri catre institutii utile.

„In proiectul EduCard, contam pe sprijinul institutiilor financiare partenere, deoarece este un obiectiv comun ca in Romania consumatorii sa aiba un nivel inalt de intelegere a serviciilor financiare. Dorinta noastra este ca EduCard sa reprezinte o sursa de informatii si sfaturi pentru utilizatorii de servicii financiare din Romania", a adaugat Denisa Mateescu.

Pe langa continutul informativ - scris sau sub forma de materiale audio-video, EduCard mai pune la dispozitia consumatorilor doua instrumente utile: un calculator care ii ajuta sa-si estimeze puterea de cumparare si unul cu ajutorul caruia au posibilitatea sa previzioneze banii pe care i-ar putea economisi pentru o achizitie viitoare.

Citeste si extimarile MasterCard cu privire la piata cardurilor de credit din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri