Compania Uniqa Asigurari estimeaza vanzarea a 150.000-160.000 de polite RCA in campania din aceasta iarna, care vor include si noul serviciu de avertizare a fenomenelor meteo extreme prin SMS sau e-mail oferit gratuit tuturor clientilor companiei la contractarea unuia dintre produsele oferite pe piata romaneasca.
Printr-un parteneriat cu un furnizor de servicii meteo din Europa Centrala si de Est (Ubimet), Uniqa va pune la dispozitia clientilor un serviciu de avertizare a fenomenelor meteo extreme prin SMS sau e-mail cu cel mult doua ore inainte de producerea lor.

"Estimam ca vom incheia circa 150.000-160.000 de contracte RCA in campania din aceasta iarna, iar clientii vor beneficia gratuit de serviciul de avertizare a fenomenelor meteo extreme", a declarat vicepresedintele asiguratorului, Alfred Vlcek (foto).

Serviciul Uniqa MeteoAlert este gratuit pentru cei ce incheie o asigurare sau isi reinnoiesc o polita la Uniqa Asigurari incepand cu 1 decembrie, care sa fie valabila cel putin sase luni. Pentru a primi aceasta avertizare, clientul trebuie sa ofere cateva informatii, printre care numarul de telefon mobil si/sau adresa de e-mail, codul postal al adresei de domiciliu. Baza de date se va constitui incepand cu 1 decembrie 2009, iar serviciul va fi disponibil din ianuarie pana la sfarsitul lui 2010, cat timp va fi valabila polita, a adaugat Vlcek.

Persoanele avertizate pot lua masuri de precautie pentru a evita eventualele pagube, pot evita parasirea domiciliului in cazul unor fenomene meteo nefavorabile, pot evita calatoriile cu masina sau pot alege rute ocolitoare, pot lua masuri de protectie a locuintei sau isi pot pune masina la adapost.

Uniqa MeteoAlert va fi disponibil si pentru autoritatile locale. Avantajele pentru comunitati constau in posibilitatea luarii de masuri de precautie, daca afla in timp util de producerea unor fenomene meteo extreme. De asemenea, primariile, departamentul de pompieri, serviciile de deszapezire si transport calatori se pot organiza mai bine si isi pot planifica mai bine activitatea, sustin reprezentantii Uniqa.

Primii beneficiari vor fi clientii RCA ai companiei, deoarece asiguratorul lanseaza Uniqa MeteoAlert odata cu campania RCA.

Vicepresedintele Uniqa a spus ca Uniqa intentioneaza sa implementeze treptat serviciul MeteoAlert in fiecare tara in care grupul este prezent. La aceasta data, acest serviciu mai este disponibil in Austria, Ungaria si Cehia.

El a precizat ca Uniqa Asigurari va despagubi clientii companiei pentru pagubele produse de fenomenele meteo, indiferent daca acestia isi iau sau nu masuri de protectie in urma avertizarilor produse.

Uniqa Asigurari, subsidiara grupului austriac Uniqa, a inregistrat o crestere a profitului net de 3,6 ori in primul semestru al anului in desfasurare, insumand 5,05 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si