Pentru creditele de consum in lei, Banca Romaneasca a redus dobanda de baza la 11,38%, de la 11,77%, iar pentru imprumuturile in euro, noua dobanda de baza valabila este de 3,642% (in scadere de la 5,1%). De asemenea, banca a redus dobanda de baza si pentru creditele de consum acordate in franci elvetieni, nivelul acesteia coborand la 3,5385%, de la 4,4158%.

Noile rate de dobanda de baza sunt valabile atat pentru creditele in sold, cat si pentru cele incheiate dupa data de 25 noiembrie 2009. In urma acestor reduceri ale dobanzilor de baza, ratele aferente creditelor contractate de la Banca Romaneasca in lei, euro si franci elvetieni scad cu pana la 3%, 16%, respectiv 10%.

„Banca Romaneasca a modificat ratele dobanzii de baza oferite pentru creditele de consum garantate si negarantate, conform strategiei sale de a le adapta trimestrial pe baza evolutiei indicilor de referinta EURIBOR, ROBOR si LIBOR. In acest context, clientii nostri vor beneficia de reducerea ratelor lunare aferente creditelor de consum contractate”, a declarat Lakis Couninis (foto), director executiv al diviziei de retail din cadrul Bancii Romanesti.

Banca mai adauga la dobanzile de baza si marjele fixe diferentiate in functie de tipul de produs si stipulate in contractele de credit.

Recent, Banca Romanieasca a decis si reducerea salariului minim solicitat unui client pentru programul Prima Casa cu aproximativ 450 lei.