Visa Europe estimeaza ca astazi, 30 noiembrie 2009, o sa fie cea mai aglomerata zi de pana acum pentru cumparaturile pe internet, si se asteapta ca peste 3.000 de tranzactii sa aiba loc in fiecare minut pe cardurile Visa, in Europa.
Visa Europe se asteapta ca peste 318 milioane de euro sa fie cheltuiti de detinatorii de carduri Visa in Europa, doua treimi din aceasta suma provenind de pe carduri de debit. Volumul tranzactiilor pe internet este asteptat sa creasca cu 13%, comparativ cu aceeasi zi a anului trecut.

Aproximativ 4,5 milioane de tranzactii se vor face pe 30 noiembrie, cea mai plina perioada pentru tranzactiile online fiind asteptata in jurul pranzului, cu un alt varf al tranzactiilor in jurul orei 19, cresterea fata de 2008 fiind de 16%. In timpul zilei, 220.000 de euro vor fi cheltuiti pe cardurile Visa la fiecare minut.

Anul trecut, 1 decembrie a fost cea mai aglomerata zi pentru comertul electronic, cu peste 280 milioane euro cheltuiti pe cardurile Visa in Europa. Cresterea continua a cheltuielilor pe internet este indicata si de faptul ca volumul tranzactiilor pe carduri Visa a depasit deja punctul de varf din 2008 in data de 2 noiembrie 2009.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, 1 euro este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor, explica reprezentantii Visa intr-un comunicat de presa.

“In ultimul an, am remarcat o crestere continua a comertului electronic pe cardurile Visa, in ciuda recesiunii. In 2 noiembrie 2009, am depasit cea mai aglomerata zi din 2008 din Europa. Clientii au tot mai mare incredere sa cumpere online si apreciaza siguranta si comoditatea oferita de cardurile Visa”, a declarat Steve Perry, directorul comercial al Visa Europe.

In magazinele fizice, ultima vineri sau sambata de dinaintea Craciunului sunt de regula cele mai aglomerate zile de cumparaturi, dar cum Craciunul este intr-o zi de vineri anul acesta, Visa Europe estimeaza ca cea mai plina zi va fi miercuri, 23 decembrie. Visa se asteapta sa proceseze peste 27 milioane de tranzactii in Europa in valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, doar in aceasta zi, in crestere cu 9% fata de 2008. Cea mai aglomerata perioada este asteptata intre orele11 si 24, joi, 24 decembrie cand Visa va procesa pana la 850 tranzactii pe secunda, comparativ cu 731 in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri