Dobanda la creditul ING de Casa Noua, majorata la 6,9% de la 1 decembrie

ING Bank Romana a urcat dobanda la creditul ING de Casa Noua cu 1,4 puncte procentuale, dupa doar 4 luni de cand a lansat acest imprumut ca o contraoferta la programul Prima Casa. Dobanda a crescut la 6,9% pe an, de la 5,5% cat era anterior.
ING Bank Romania a lansat produsul de creditare similar celui din programul guvernamental “Prima Casa” in luna august, dupa ce cu o luna in urma banca a anuntat ca paraseste programul.

Imprumutul de la ING se acorda doar in euro si poate fi contractat pentru achizitionarea unei locuinte, indiferent daca este prima sau nu. Dobanda perceputa de banca era de 5,5% pe an, ea fiind variabila, iar valoarea creditului poate fi de minim 10.000 de euro si de cel mult 80.000 euro.

De la 1 decembrie 2009, banca a majorat dobanda la 6,9%, potrivit unei informari transmise brokerul de credite Credit Zone.

"In aparenta, produsul nu mai este unul de nivelul Prima Casa, privind din prisma nivelului dobanzii, in schimb ramane un competitor de luat in seama pentru celelalte banci ce ofera la momentul actual credite ipotecare/imobiliare clasice", sustin reprezentantii Credit Zone, sustinand ca imprumutul de la ING ramane creditul ipotecar al lunii decembrie.

Informatia privind modificarea dobanzii in sensul unei cresteri la 6,9% pe an este disponibila si pe pagina de Internet a ING.

In luna septembrie, seful diviziei de retail din cadrul ING Bank Romania, Albert Roggemans, declara pentru Wall-Street ca banca acorda 40 de imprumuturi pentru casa noua in fiecare saptamana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri