Situatia presedintelui PAID va fi discutata in ianuarie

Actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) se reunesc in data de 4 ianuarie a anului viitor pentru a dezbate situatia presedintelui PAID, Constantin Toma, in conditiile in care acesta este presedinte si director general la Omniasig VIG, compania nefiind membru al Pool-ului.
"AGA este prevazuta in ianuarie 2010, pe 4 ianuarie. Se va discuta situatia domnului presedinte in conditiile in care este director executiv in cadrul VIG, iar VIG-ul nu este membru PAID ", a declarat presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, care ocupa si functia de vicepresedinte al PAID adaigand ca in cadrul aceleiasi sedintei, se vor discuta si bugetele pentru anul viitor, cat si dezbaterea si numirea auditorului financiar

Constantin Toma a fost ales presedinte al Pool-ului la inceputul lunii octombrie, potrivit publicatiei de specialitate Xprimm cand urma sa se retraga de la conducerea Omniasig, insa acesta si-a reinnoit mandatul de presedinte si director general al Omniasig, companie care nu face parte din PAID.

Potrivit legii in vigoare emiterea politelor obligatorii de locuinte trebuie sa inceapa cu 1 ianuarie 2010. „ Emiterea va incepe in ianaurie, dar nu stiu daca exact pe 1 ianuarie, PAID-ul este constituit si va fi functional in cel mai scurt timp”, a mai spus Mustatea.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera, conform legii trei riscuri cel de cutremur, alunecari de teren si inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Societatile de asigurari care au semnat actul constitutiv de infiintare a PAID sunt Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig, Ardaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns Romania, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari si ABC Asigurari.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri