Banca va viza initial segmentul de retail si se va concentra pe oferirea de produse de economisire, potrivit unui comunicat transmis de Raiffeisen International.

"Noua noastra banca directa se va adresa nevoilor unice si intereselor clientilor utilizatori de Internet al caror numar este in continua crestere in Europa Centrala si de Est. Punand la dispozitia acestui segment distinct de clienti produse si servicii online de ultima generatie, banca directa va completa in mod ideal oferta noastra de baza si va contribui la intarirea lichiditatii Grupului” a declarat Herbert Stepic, presedintele Raiffeisen International.
"Investitia intr-o noua banca directa demonstreaza angajamentul nostru fata de Europa Centrala si de Est si convingerea noastra ca procesul de convergenta a regiunii va continua”, a adaugat Stepic.

Autoritatea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca directa, care va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca. Principiul de „Pasaport unic european” ii permite noii banci directe sa intre pe piata banca din o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Raiffeisen International opereaza una dintre cele mai mari retele bancare din Europa Centrala si de Est, ce acopera 17 piete din cadrul regiunii prin banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.