Allianz-Tiriac, cel mai mare asigurator de pe piata autohtona a asigurarilor generale, a relansat in noiembrie, intr-o noua formula, polita de asigurare de sanatate destinata grupurilor de angajati.
Astfel, companiile interesate sa isi fidelizeze angajatii prin acordarea de beneficii, care constau in acoperirea cheltuielilor necesare mentinerii sanatatii acestora, au posibilitatea de a contracta polita de asigurare SanaPlan, produs structurat in trei planuri de asigurare: Ambulatoriu, Spitalizare si Stomatologie, potrivit anuntului facut de companie.

“Constructia noii polite de asigurare de sanatate a fost realizata plecand de la evaluarea nevoilor specifice identificate in randul clientilor. A rezultat un produs structurat in trei categorii distincte de servicii medicale, ce pot fi contractate in orice combinatie. In plus, am extins numarul si tipul serviciilor medicale incluse in acest nou produs”, declara Masoud Noormohammadian , director executiv al directiei viata si sanatate din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.

Noul produs, acopera prin planul de asigurare Ambulatoriu costurile serviciilor de medicina primara si de specialitate, investigatii si teste de laborator, transportul medical de urgenta si interventii chirurgicale ce nu necesita spitalizare. Sunt incluse serviciile medicale necesare in cazul aparitiei unui puseu al unei boli cronice sau al unei afectiuni preexistente, precum si costurile specifice monitorizarii sarcinii pe parcursul celor trei trimestre.

Pentru angajator, in calitate de contractant al politei, costul standard pentru planul de asigurare Ambulatoriu porneste de la 14 europe luna pentru fiecare persoana.

Cel de-al doilea plan de asigurare (Spitalizare) acopera cheltuielile necesare in caz de internare ca urmare a unei imbolnaviri sau a unui accident. „Pe langa costul aferent serviciilor de diagnosticare si tratament furnizate in regim de spitalizare (investigatii, interventii chirurgicale, medicamente, consumabile) asiguratorul acopera si costul cazarii, indiferent daca asiguratul alege sa beneficieze de serviciile unui spital privat sau ale unui spital de stat”, potrivit aceluiasi comunicat.

Prima lunara medie pentru contractarea planului Spitalizare este de 8 euro pentru fiecare persoana.

Cel de-al treilea plan (Stomatologie) acopera costurile aferente tratamentului dentar restaurativ ca urmare a unui accident de munca sau rutier, in limita a 15.000 de lei de persoana pentru un an de asigurare, iar pretul pleaca de la 3 euro pe luna pentru fiecare asigurat.

In functie de marimea grupului asigurat, categoria de risc si de planurile de asigurare selectate, se vor aplica reduceri ale valorii primei de asigurare.

Primele de asigurare pot fi platite integral de catre companie/ angajator, dar si salariatii pot contribui partial la plata primei, atunci cand se doreste extinderea asigurarii pentru familiile acestora sau pentru acoperiri suplimentare.

Allianz-Tiriac are incheiate parteneriate cu peste 120 de institutii medicale din toata tara, in timp ce reteaua de parteneri medicali include clinici si institutii medicale echipate cu aparatura de inalta tehnologie, recunoscute pentru calitatea serviciilor prestate.

Costul serviciilor medicale prestate este suportat integral de catre asigurator pentru asiguratii care apeleaza la una dintre clinicile partenere Allianz-Tiriac, iar acestia nu au nicio obligatie de plata in reteaua medicala agreata.

In cazul in care asiguratii decid sa utilizeze serviciile oricarei alte institutii medicale din afara retelei noastre de parteneri, cheltuielile pentru serviciile medicale vor fi rambursate ulterior asiguratului, conform prevederilor contractuale.

Clinetii inclusi in noua polita primesc un card de asigurare personalizat, ce le permite accesul direct si preferential la serviciile tuturor partenerilor medicali ai Allianz-Tiriac. Un beneficiu suplimentar pentru posesorii cardului consta in reducerile si gratuitatile obtinute de Allianz-Tiriac pentru diverse alte servicii furnizate de partenerii nostri cum sunt optica medicala, stomatologie, estetica corporala, relaxare, servicii hoteliere si balneo, etc.

„Oricare dintre cele trei planuri ale politei de asigurare de sanatate poate constitui, alaturi de politele de asigurare de viata si de pensiile private, o parte importanta a oricarui pachet complex de beneficii oferit angajatilor de catre angajatori, pachet ce poate fi adaptat in functie de nevoile specifice identificate la nivelul fiecarei companii. Acest produs asigura un echilibru intre acoperiri si costuri, cu atat mai mult cu cat, legislatia romana in vigoare prevede deductibilitate fiscala pentru primele de asigurare de sanatate platite de angajator, in limita a 250 de euro pe an, per angajat”, se explica in comunicat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri