BRD finanteaza capitalul de lucru al beneficiarilor de subventii pe suprafata si din zootehnie

BRD a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural(FGCR) doua conventii ce permit acordarea de credite in baza subventiilor directe pe suprafata si a platilor nationale directe complementare din sectorul zootehnic, a anuntat banca.
"Aceste doua instrumente de creditare permit finantarea activitatilor curente ale beneficiarilor de subventii pana la data platii integrale a acestora de la bugetul de stat al Romaniei. Beneficiarii de subventii directe pe suprafata au posibilitatea de a obtine de la BRD credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole in valoare de pana la 70% din valoarea estimata a subventiei", arata BRD.

De asemenea, beneficiarii platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic au posibilitatea de a obtine un credit pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente, in valoare de pana la 90 % din valoarea subventiei.

Ambele credite vor putea fi obtinute in baza unor adeverinte emise de APIA in vederea certificarii suprafetelor agricole, respectiv a numarului de animale detinute si vor fi garantate in proportie de 50% de FGCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri