La creditul in lei pentru achizitie sau constructie de locuinte, dobanda scade pana la 12,98%, de la 14,48%, care cuprinde rata dobanzii Robor la 6 luni plus o marja de 2,3%, se arata in comunicat.

Pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca, in euro, dobanda scade pana la 8,29%, de la 9,84%, ce reprezinta dobanda Euribor la 6 luni plus o marja de 6,95%, in timp ce pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca, in lei, dobanda scade pana la 14,98%, de la 15,48% (Robor la 6 luni plus o marja de 4,3%).

UniCredit Tiriac Bank face parte din grupul bancar italian UniCredit, furnizand produse si servicii specializate si prin partenerii sai UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Banca a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 252 milioane lei (59,7 mil. euro), in scadere cu 9% fata de aceeasi periaoda din 2008, in conditiile in care costul cu provizioanele a crescut de aproape doua ori.

Bancherii au redus in ultimele luni dobanzile la credite in speranta ca vor stimula activitatea de creditare. Afla ce banci au operat reduceri de dobanzi la credite in ultimele doua luni.