CEC Bank avea la finalul lui octombrie cu 12% mai multe credite in portofoliu

Portofoliul de credite al CEC Bank a crescut in ritm anual cu peste 12% pana la finalul lunii octombrie a acestui an, a declarat presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea, fara sa dea detalii despre valoarea acestuia.
"Avem rezultat pozitiv la zece luni, peste asteptarile noastre. Avem o crestere deosebita a creditarii pe IMM-uri, +34% la zece luni, si pe segmentul administratiei publice locale, de +62%", a spus Radu Gratian Ghetea (foto) si a precizat ca, in ce priveste creditele neperformante "ne aflam sub nivelul pietei", dupa cum arata NewsIn.

La finalul lui septembrie, CEC Bank avea un portofoliul de credite de 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro), cu 11,8% mai mare decat la sfarsitul trimestrului III din 2008. Fata de nivelul inregistrat la jumatatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank crescuse la final de septembrie cu aproximativ 2,6%. La sfarsitul anului trecut, CEC Bank avea un volum de credite de 8,14 miliarde lei.

"In ultimele doua saptamani am dat peste 5.000 de credite pentru agricultura. Este vorba de credite punte pentru subventii in zootehnie, dar a caror valoare este foarte mica. De exemplu, daca cineva are trei capre, vine si face un credit de 87 lei, ca sa aiba cu ce hrani animalele in perioada iernii", a explicat Ghetea, precizand, insa, ca "in agricultura, clientii sunt foarte corecti".

Ghetea a adaugat ca soldul depozitelor la finalul lunii octombrie a fost cu 23% mai mare decat in urma cu un an si a precizat ca se asteapta ca CEC Bank sa inregistreze profit si in 2009, in pofida crizei si a faptului ca, in 2008, banca a avut un profit mai mare si ca urmare a vanzarii celor 25% din actiunile pe care le detinea la compania de asigurari Asiban.

Pentru primul semestru din acest an, CEC Bank a raportat un profit brut de 19 milioane lei (4,5 milioane euro), cu 40,6% mai mic decat in intervalul similar din 2008, ca urmare a cresterii cu aproape 51% a provizioanelor.

"De asemenea, am schimbat imaginea a 700 de unitati bancare din cele 1.350 pe care le avem", a mai spus Ghetea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri