Politica monetara nu ar trebui sa lase leul sa se aprecieze, deoarece o astfel de evolutie afecteaza exporturile, chiar daca ajuta la temperarea inflatiei, a declarat economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, precizand ca este o opinie personala.
"Cred ca nelasarea cursului sa se aprecieze nominal, chiar daca nivelul de acum pare mai depreciat, ar fi de natura sa stimuleze exporturile. Un ajutor dat exporturilor prin nelasarea aprecierii ar fi o politica inteleapta", a afirmat Valentin Lazea (foto), citat de NewsIn.

In opinia sa, in conditiile unor presiuni in sensul aprecierii monedei nationale, "ar trebui sa li se reziste", chiar daca aprecierea leului ar ajuta la temperarea inflatiei.

"Ne-ar ajuta pe termen scurt, dar e usor reversibila situatia", a comentat Lazea.

El a adaugat ca sustine, de asemenea, majorarea accizelor, dar si sustinerea exportului de servicii, in sectoare precum transportul si turismul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri