Pe parcursul acestui an, ING Bank si echipa de conducere a Flamingo au purtat discutii repetate privind necesitatea unor masuri de restructurare si regandire a modelului de business in conditiile crizei economice, au anuntat astazi reprezentantii bancii.

“Conducerea Flamingo a prezentat pe parcurs cateva planuri de business dar niciunul dintre ele nu a produs rezultate in sensul imbunatatirii situatiei companiei. Aparitia repetata a incalcarilor angajamentelor parte a contractului de imprumut si continua deteriorare a situatiei financiare a companiilor din grupul Flamingo, nu a lasat ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucuresti alta optiune decat sa inceapa executarea silita a garantiilor existente”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Flamingo a anuntat astazi ca a depus cererea de intrare in insolventa pentru restructurarea datoriilor in valoare de 17,5 milioane de euro la ING Bank.

Flamingo si ING agreasera intial restructurarea contractului incheiat in 2001 in baza caruia Flamingo beneficiaza de o linie de finantare de aproximativ 17,5 milioane de euro.

ING Bank a obtinut in primele noua luni un profit brut de 109 milioane lei (25,78 milioane euro), in crestere cu 23% fata de perioada similara din 2008. Venitul net obtinut de banca in perioada ianuarie - septembrie 2009 a fost de 539 milioane lei (127,5 milioane euro), fiind cu 48% mai ridicat fata de cel din primele noua luni din 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Update cu probleme la Home'Bank-ul ING: ce spune banca