Fitch confirma calificativele pentru Banca Romaneasca si Bancpost

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile Banca Romaneasca si Bancpost, dupa revizuirea in scadere a calificativelor grupurilor bancare elene National Bank of Greece si EFG Eurobank, care controleaza cele doua institutii de credit din Romania.
Calificativele Banca Romaneasca au fost confirmate la "BBB" pentru imprumuturi pe termen lung, cu perspectiva negativa, si "F3" pentru credite pe perioada scurta, noteaza Mediafax.

Totodata, Fitch a afirmat ratingul individual al institutiei romanesti de credit la "D" si cel de sprijin la "2", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Ratingul Banca Romaneasca este afirmat la «BBB», fiind influentat de calificativul «BBB» de tara al Romaniei si nu este afectat de revizuirea in scadere a calificativului bancii-mama. Calificativul pentru imprumuturi pe termen lung este acum cu o treapta sub cel al NBG. Inainte se afla cu doua trepte sub ratingul bancii mama", se arata in comunicatul Fitch.

Agentia a confirmat calificativele Bancpost, subsidiara a EFG Eurobank, la "BBB", cu perspectiva negativa, pentru credite pe termen lung, "F3" pentru imprumuturi pe perioada scurta, ratingul individual la "D/E" si cel de sustinere la "2".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri