Valoarea nominala a monedei este de 10 lei, greutatea este de 31,103 grame, iar diametrul acesteia este de 37 mm.

Aversul monedei prezinta Catedrala Sf. Treime din Blaj flancata de cladirile seminarului teologic si scolii „de obste” - infiintata de Petru Pavel Aron, inscriptia „ROMANIA”, valoarea nominala, stema Romaniei si anul de emisiune – 2009.

Reversul prezinta portretul episcopului Petru Pavel Aron, blazonul acestuia si inscriptiile „1709” si „1764”, iar in stanga, inscriptia in arc de cerc „PETRU PAVEL ARON”.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare al unei astfel de monede de argint este de 180 lei, exclusiv TVA, nu include contravaloarea cutiei de prezentare, iar emisiunea este disponibila incepand cu data de 16 decembrie.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din argint, din emisiunea numismatica dedicata aniversarii a 300 de ani de la nasterea episcopului Petru Pavel Aron, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timiº ale Bancii Nationale a Romaniei.