Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) si-au diminuat, in noiembrie, cu aproximativ 1% expunerea pe titluri de stat, pana la 61,84% din activele totale aflate in administrare crescand ponderea plasamentelor in actiuni cu circa 1%, la 8,87%.
La finele lunii octombrie, fondurile de pensii private obligatorii aveau 62,64% din active plasate in titluri de stat si 7,77% din totalul activelor in actiuni.

De asemenea, obligatiunile corporative reprezentau 15,54% din total active la finalul lunii trecute, in scadere fata de sfarsitul lui octombrie, cand erau de 16,95%, conform buleinului lunar al Comisiei de Supraveghere al Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Obligatiunile organismelor straine neguvernamentale reprezentau 4,30% din totalul plasamentelor la sfarsitul lui noiembrie, obligatiunile municipale 1,34%, iar titlurile de participare la fondurile mutuale (OPCVM) aveau o pondere de 0,89%. In timp ce depozite bancare reprezentau la sfarsitul lui noiembrie 7,93% din total active, inregistrand o tendinta descrescatoare de la inceputul functionarii sistemului, potrivit CSSPP.

CSSPP a decis prelungirea, cu un an, incepand din 3 noiembrie a.c, a termenului de derogare pentru limita maxima aplicabila investitiilor fondurilor de pensii private in titluri de stat ca mijloc de protejare a participantilor la vulnerabilitatea pietelor de capital.

Pilonul II a atins un nivel total al activelor nete de 2,25 miliarde lei (526,8 mil. euro) la sfarsitul lui noiembrie, ceea ce reprezinta o crestere cu 6,4% fata de luna anterioara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri