Banca Transilvania afirma ca isi va continua planurile deja stabilite, de a fi o banca cu capital romanesc, salutand intrarea in actionariatul sau a Bank of Cyprus, care a cumparat miercuri 9,7% din actiunile bancii.
"Banca Transilvania isi va continua planurile stabilite - cu ajutorul actionarilor si al partenerilor sai strategici, BERD si IFC - de a fi, si de acum inainte, o institutie bancara cu capital romanesc si unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata", arata un comunicat publicat astazi.

De asemenea, banca saluta intrarea in actionariat a bancii cipriote Bank of Cyprus, "investitia in actiunile TLV fiind un semn de incredere in banca, in managementul, in strategia si in viitorul BT".

Bank of Cyprus a platit 58 milioane euro
(circa 250 milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Bancii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea actionar ca marime dupa BERD, tranzactia evaluand institutia de credit romaneasca la aproape 600 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri