Achizitia de aproape 10% din Banca Transilvania (BT) a grupului cipriot Bank of Cyprus dovedeste increderea in Romania si rolul grupului in sistemul bancar romanesc in actualul context financiar, a spus directorul general al Bank of Cyprus, George Christophorou.
"In actualele circumstante specifice care afecteaza sistemul bancar nu numai in Romania, ci si in alte tari, grupul nostru si-a demonstrat rolul pe care-l are in regiune. Nu stiu cati alti jucatori ar incerca sa faca o astfel de miscare in prezent", a spus Christophorou, potrivit NewsIn.

El a adaugat ca grupul va continua sa activeze in Romania prin cei 200 de angajati ai Bank of Cyprus, care reprezinta pilonul principal, iar investitia in Banca Transilvania nu va afecta strategia grupului in Romania.

"Este o investitie aditionala. Planurile noastre raman intacte in ce priveste reteaua si conducerea bancii este inca puternica", a spus reprezentantul bancii.

Christophorou a mentionat ca Bank of Cyprus nu va solicita un loc in consiliul de administratie al Bancii Transilvania, in conditiile in care reprezentantii bancii au cunoscut deja conducerea BT si "ne-am familiarizat cu totii si-i respectam".

"Am facut mai multe proiecte impreuna, cofinantari, ne-au ajutat pe partea operationala, iar noi le-am acordat asistenta in privinta cadrului de reglementare cand si-au deschis unitatea din Cipru", a spus Christophorou.

Intrebat daca Bank of Cyprus este interesata de alte achizitii pe piata bancara din Romania, Christophorou a comentat ca "exista un mister legat de calitatea portofoliilor acestora". "Au externalizat active, probabil ca jumatate din portofoliul celorlalte banci nu se mai gaseste in Romania", a mai spus oficialul Bank of Cyprus.

"Nu vrem un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania"

"Nu avem nici un plan de a cere un loc in boardul de supraveghere al Bancii Transilvania. Am cunoscut oamenii din conducerea bancii de dinaintea achizitiei si ne-am familiarizat cu toti. Ii respectam", a spus Christophorou.

Bank of Cyprus a anuntat, saptamana trecuta, ca a platit 58 milioane euro (circa 250 milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Bancii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea actionar ca marime dupa BERD, tranzactia evaluand institutia de credit romaneasca la aproape 600 milioane euro.

Banca cipriota a precizat ca tranzactia nu va avea impact asupra adecvarii capitalului si asupra indicatorilor de stabilitate financiara, explicand totodata ca participatia achizitionata are un scop investitional, in contextul in care achizitia a oferit o oportunitate de a investi intr-o banca importanta de pe piata romaneasca la un pret atractiv.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri