Astra Asigurari si-a reinnoit in noiembrie conturile de aviatie cu BlueAir, Romavia si Romaero, castigand totodata in urma unei licitatii noul cont Romatsa.
Astfel, Romatsa a organizat in luna noimebrie (12.11.2009) o licitatie publica pentru atribuirea contractului de prestari servicii de asigurare pentru raspundere civila fata de terti a companiilor care desfasoara Activitati de Control de Trafic Aerian pentru o limita de 600 milioane de euro, castigatorul fiind Astra Asigurari.

Reasigurarea politei Romatsa este facuta de Chartis Insurance din Marea Britanie (fostul AIG din Marea Britanie), iar dispersia riscului este asigurata prin participarea unui numar de peste 15 reasiguratori, riscul fiind reasigurat in proportie de 100%.

Astra Asigurari a reinnoit contractul de asigurare pentru flota Blue Air pentru perioada decembrie 2009 - decembrie 2010, compania de asigurari furnizand operatorului aerian servicii de asigurare casco si raspunderi linii aeriene, asigurare casco razboi si pericole similare, asigurare de reducere a fransizei casco si asigurarea de accidente a personalului.

Toate riscurile sunt reasigurate in proportie de 100% pe piata internationala de profil. Flota si activitatea BlueAir sunt asigurate pentru al 4-lea an consecutiv de Astra.

Totodata, la sfarsitul lunii noiembrie, a avut loc procedura de achizitie publica pentru Romavia - companie aflata in coordonarea ministerului apararii nationale si operator principal desemnat pentru a executa zboruri speciale pentru administratiei prezidentiale, guvernului si parlamentului Romaniei, Astra ramanand in posesia contului contului pentru care se va plati o prima de asigurare de 1,134 milioane de dolari.

Astfel, pentru perioada 1 ianuarie 2010 – 31 ianuarie 2010, Astra va furniza Romavia servicii de asigurare casco si raspunderi linii aeriene, asigurare casco razboi si pericole similare, asigurare de reducere a fransizei casco pentru o suma asigurata totala casco de aproximativ 16,5 milioane de dolari si o limita unica combinata pentru daune materiale / vatmari corporale de 500 milioane de dolari. Toate riscurile sunt reasigurate in proportie de 100% pe piata internationala de profil. Astra este asiguratorul flotei si activitatii Romavia pentru al 5-lea an consecutiv.

De asemenea, Romaero ramane clientul Astra, pentru al 5-lea an consecutiv, compania furnizand Romaero servicii de asigurare de raspundere pentru produse si raspundere la sol urmare a operatiunilor aviatice, inclusiv raspunderea operatorilor de hangar.

Limita de raspundere este de 200 milioane de dolari dolari, iar prima de asigurare este de 275.000 de dolari, riscurile fiind reasigurate in proportie de 100% pe piata internationala de profil.

In urma unei licitatii publice organizate pentru asigurarea raspunderii civile aeroportuare, Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu” a declarat castigatoare oferta Astra Asigurari. Astfel, polita de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuare a fost incheiata cu asiguratorul pentru perioada decembrie 2009 – decembrie 2010, pentru o limita de raspundere de 300 de milioane de euro riscurile fiind reasigurate in proportie de 100% pe piata internationala de profil.

In ultimii ani, Astra Asigurari a platit doua dintre cele mai mari daune de pe piata de asigurari aviatice din Romania, rezultate in urma a doua incidente petrecute pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni in decembrie 2007 (10 milioane de dolari pentru o aeronava apartinand Tarom), respectiv in aprilie 2008 (4,2 milioane de dolari pentru o aeronava apartinand Romavia).

Intre clientii Astra Asigurari pe Aviatie Civila se numara Tarom – compania aeriana nationala, BlueAir – cea mai importanta linie aeriana privata, Romavia – companie aflata in coordonarea Ministerului Apararii Nationale si operator principal desemnat pentru a executa zboruri speciale in favoarea administratiei prezidentiale, guvernului si parlamentului romaniei, Aeroportul International “Henri Coanda” Otopeni, Aeroportul International “Aurel Vlaicu” Baneasa, Aeroportul International “Mihail Kogalniceanu” Constanta, Aeroportul International Cluj Napoca, Aeroportul International “George Enescu” Bacau, Asocierea UTI-GEMMO pentru operarea, intretinerea, administrarea energiei si utilitatilor,cat si managementul tehnic al sistemelor mecano-energetice, echipamentelor si instalatiilor aeroportuare.

Intre clientii Astra Asigurari pe Aviatie Generala mai sunt si Scoala Superioara de Aviatie Civila, Regional Air Servicies, Direct Aero Servicies, Fly Company, EuroFly, AeroSev, etc.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri