Todoran a adaugat ca sumele obtinute din emisiunea de obligatiuni vor fi indreptate, in buna parte, spre finantarea creditarii directe, dar si pentru alte proiecte viitoare ale companiei.

In plus, surse din conducerea societatii au mentionat ca Estima Finance este pe punctul de a-si majora capitalul social cu 125 de miliarde de lei vechi, aproape 4 milioane de dolari, astfel incat sa ajunga la 9 milioane de dolari.

"Operatiunea va fi finalizata la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie a acestui an", a afirmat Mihnea Mocanu, director executiv al societatii. Firma doreste sa-si extinda canalele de distributie si sa initieze noi parteneriate cu retelele de retail.

Citeste si:

De asemenea, compania va lansa, in cooperare cu retailerul Domo, un card de credit care va reprezenta o noua directie de dezvoltare pentru acest an. Estima Finance doreste sa depaseasca actualul lider al pietei creditelor de consum, Credisson.

Estima Finance este brandul sub care functioneaza, incepand de anul trecut, compania Ralfi, prezenta pe piata din anul 1997. Estima a preluat astfel activitatea de creditare din magazinele Domo, fiind detinuta de catre Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF) si Domo Retail, compania care opereaza reteaua de magazine de produse electronice si electrocasnice.

In primele 8 luni ale anului curent, Estima si-a triplat portofoliul de credite fata de sfarsitul anului 2004, pentru acest an estimarile oficialilor indicand o valoare a contractelor de finantare de 85 de milioane de dolari.