BCR Prudent, cel mai mare fond de pensii private facultative (Pilonul III) dupa numarul de clienti, va trece in curand de la BCR Asigurari de Viata in administrarea BCR Pensii, revenind astfel sub umbrela grupului financiar Erste. CSSPP a aprobat definitiv transferul fondului, care a fost gestionat pana acum de BCR Asigurari de Viata, companie vanduta anul trecut de Erste catre grupul de asigurari Vienna Insurance.
La sfarsitul lunii noiembrie, fondul de pensii facultative BCR Prudent avea 47.496 de participanti (cota de piata 26%), criteriu dupa care ocupa primul loc in cadrul pilonului III al pensiilor private facultative, insa dupa active, care se ridica la 51,5 milioane de lei la finele lunii trecute (cota de piata 22%), fondul este depasit de fondul ING Optim, care are active totale in valoare de 53,6 milioane de lei.

„Participantii acestui fond de pensii facultative au avut posibilitatea de a se transfera fara penalitati, la orice alt fond de pensii facultative, in cazul in care nu au fost de acord cu preluarea administrarii fondului. Aceasta optiune a fost valabila in perioada de 30 de zile calendaristice de la data informarii cu privire la derularea acestei operatiuni, conform prevederilor Normei nr. 24/2008 emisa de CSSPP in aplicarea legilor de baza ale sistemului de pensii private”, se specifica in comunciatul Arbitrului pietei.

In etapa ulterioara autorizarii definitive a preluarii administrarii fondului de pensii facultative BCR-Prudent CSSPP va emite decizii referitoare la retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii facultative al Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent administrat de BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor de pensii facultative a BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group si radierea BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group din Registrul CSSPP.

In prezent, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 14 fonduri de pensii facultative si 11 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii noiembrie a.c., in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 183.819 participanti, iar activele nete acumulate insumau 192 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta
Setari Cookie-uri