Astfel, pentru creditele acordate de Raiffeisen Bank incepand cu 31 decembrie 2009, banca va aplica marje de dobanda mai reduse atat la imprumuturile cu garantii, cat si la cele fara garantii.

Pentru creditele negarantate in euro, Raiffeisen Bank va aplica o marja de dobanda cuprinsa intre 9% si 13%, in conditiile in care, in prezent, marja se situeaza in intervalul 9,75%-19%, in functie de suma contractata.

La creditul ipotecar de achizitie sau contructie de locuinte, marja de dobanda pentru euro va scadea de la 8% la 6,5%, iar pentru lei de la 4,5% la 4%.

In cazul creditului ipotecare FlexiPlus, marja de dobanda va ajunge la 8% la imprumutul in euro, cu un punct procentual mai scazuta fata de cea aplicata in prezent, iar pentru creditul in lei marja de dobanda se va reduce de la 5,5% la 5%.

La calcularea dobanzii, banca adauga marja la valoarea indicilor de referinta EURIBOR sau ROBOR la sase luni, in functie de moneda in care s-a contractat creditul. In prezent, rata ROBOR este de 10,79%, iar EURIBOR de 1,44%.