Raiffeisen Bank va reduce marjele de dobanda aplicate la creditele negarantate in euro nou acordate cu pana la 7 puncte procentuale si cu pana la 1,5 p.p. la creditele ipotecare in euro si moneda nationala.
Astfel, pentru creditele acordate de Raiffeisen Bank incepand cu 31 decembrie 2009, banca va aplica marje de dobanda mai reduse atat la imprumuturile cu garantii, cat si la cele fara garantii.

Pentru creditele negarantate in euro, Raiffeisen Bank va aplica o marja de dobanda cuprinsa intre 9% si 13%, in conditiile in care, in prezent, marja se situeaza in intervalul 9,75%-19%, in functie de suma contractata.

La creditul ipotecar de achizitie sau contructie de locuinte, marja de dobanda pentru euro va scadea de la 8% la 6,5%, iar pentru lei de la 4,5% la 4%.

In cazul creditului ipotecare FlexiPlus, marja de dobanda va ajunge la 8% la imprumutul in euro, cu un punct procentual mai scazuta fata de cea aplicata in prezent, iar pentru creditul in lei marja de dobanda se va reduce de la 5,5% la 5%.

La calcularea dobanzii, banca adauga marja la valoarea indicilor de referinta EURIBOR sau ROBOR la sase luni, in functie de moneda in care s-a contractat creditul. In prezent, rata ROBOR este de 10,79%, iar EURIBOR de 1,44%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri