Cum va fi rambursat imprumutul luat de CJ Suceava de la Deutsche Bank

Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, printr-o Ordonanta de Urgenta, ca imprumutul contractat in 2004 de Consiliul Judetean Suceava si 61 de autoritati locale din judet de la Deutsche Bank sa fie rambursat si din fonduri de la bugetul de stat, in afara de bugetele locale.
Imprumutul a fost contractat de autoritatile din judetul Suceava pentru finantarea programului "Utilitati si mediu la standarde europene in judetul Suceava" de la Deutsche Bank AG Londra, care l-a transferat ulterior, in iulie 2004, catre divizia din Luxemburg a bancii.

Creditul, in valoare totala de 86,3 milioane de euro, a fost obtinut de autoritatile din Suceava cu garantii guvernamentale si urmeaza sa fie rambursat in 25 de ani, cu o perioada de gratie de cinci ani. Dobanda este EURIBOR plus o marja de 3,975%, potrivit NewsIn.

In martie, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declara ca imprumutul contractat in 2004 "apasa enorm" pe bugetele localitatilor din judet, unele ajungand la un grad de indatorare de 95%, si preciza ca discuta despre eventuala preluarea a intregului credit de catre Ministerul Finantelor.

Guvernul a satisfacut doar partial solicitarea lui Flutur, prevazand ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, rambursarea imprumutului sa se faca din disponilitatile din contul curent al CJ Suceava de la sucursala Suceava a BCR, din veniturile proprii ale autoritatilor locale din Suceava implicate in proiect si din "sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, cu aceasta destinatie".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri