Activele Porsche Bank Romania au atins 29 milioane de euro la finele lunii septembrie, in timp ce soldul imprumuturilor se ridica la 9 milioane de euro, a declarat vicepresedintele bancii, Sorana Baciu. Totusi, in privinta rezultatelor financiare, Baciu a afirmat ca banca va incheia anul 2005 cu pierderi, urmand ca in 2006 sa obtina un nivel al veniturilor egal cu cel al cheltuielilor si abia in 2007 sa realizeze profit. Institutia de credit are un istoric romanesc scurt, dupa ce a primit autorizatia de functionare de la Banca Nationala a Romaniei la finele lunii septembrie 2004. Actionarul majoritar al Porsche Bank Romania este Porsche Bank AG Salzburg, care detine 99% din capitalul social in valoare de aproape 10 milioane de euro. Participatii de cate 0,25% revin Porsche Bank Ungaria, Porsche Kredit in Leasing Slovenia, Porsche Biztositasi si PorscheVersicherung AG Salzburg.
Bogdan Apahidean, directorul general al Porsche Leasing Romania si Porsche Broker de Asigurare, a afirmat ca se asteapta ca piata interna de autovehicule noi sa depaseasca 200.000 de unitati in acest an, iar in 2006 sa avanseze cu 5%. El a adaugat ca este posibil ca autoritatile sa contracareze acest fenomen prin aplicarea unor taxe suplimentare sau majorarea celor existente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri