Actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) au decis amanarea pentru 21 ianuarie a adunarii generale in care se va discuta situatia presedintelui PAID, Constantin Toma, in conditiile in care acesta conduce Omniasig VIG, companie care nu este membra a PAID.
Initial, adunarea generala a actionarilor PAID era prevazuta pentru luni, 4 ianuarie, relateaza NewsIn.

"Actionarii au decis amanarea sedintei de luni pentru 21 ianuarie, din cauza lipsei de cvorum", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Pe ordinea de zi a sedintei se mai afla, printre altele, numirea auditorului financiar al PAID, precum si discutarea bugetului pentru 2010.

Reprezentantii PAID vor selecta in perioada imediat urmatoare cativa specialisti, in urma CV-urile depuse, si vor incepe sa lucreze la un caiet de sarcini pentru achizitia unui sistem informatic adecvat aplicarii legii asigurarii obligatorii a locuintelor.

Constantin Toma, care a fost ales presedinte PAID la inceputul lunii octombrie 2009, urma sa se retraga de la conducerea Omniasig, insa acesta si-a reinnoit mandatul de presedinte si director general la Omniasig.

Toma a fost numit la conducerea PAID din partea Clal Asigurari, companie care detine 15% din capitalul institutiei. Din cei 13 asiguratori participanti la PAID, doar trei companii - Astra Asigurari, Groupama Romania si Clal Romania - au participatia maxima admisa de legislatie, de 15% din capitalul social.

Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor ar putea intra in vigoare la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie ca circa 8,3 milioane de proprietari sa fie cuprinsi intr-un sistem informatic, estima recent presedintele PAID.

Consiliul de administratie al PAID are sapte membri, din care cinci din partea firmelor care urmeaza sa incheie asigurari obligatorii de locuinte, iar doi sunt numiti de arbitrul asigurarilor.

Din partea actionarilor ce detin 15% din actiunile PAID au fost numiti Radu Mustatea (Astra Asigurari), Denis Rousset (Groupama Asigurari) si Constantin Toma (din partea Clal Romania Asigurari Reasigurari). Din partea celorlalti actionari ai PAID au fost numiti Nicolae Musat (City Insurance) si Adina Bacioiu (Generali Romania). Din partea CSA au fost numiti Marinela Nemes si Mihai Buzea.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri