"Totii romanii care au incheiate antecontracte de vanzare-cumparare pana in 15 februarie vor putea sa achizitioneze in continuare locuinte in forma actuala a Programului. Dupa 15 februarie, Guvernul va veni cu o formula restructurata a Programului prin care, fara sa renuntam la forma actuala, care pune accent pe locuintele finalizate, vom imprima o noua directie in care sa punem accent mai mare pe constructia de locuinte de la zero", a declarat premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.

El a precizat ca, prin modificarea actualei forme a Programului "Prima Casa", Executivul urmareste relansarea constructiilor.

Potrivit lui Boc, "Prima Casa" a inregistrat 11.500 de solicitari de garantare a creditelor din momentul lansarii Programului, fiind acordate garantii de stat in valoare de 485 milioane euro. Majoritatea beneficiarilor - peste 85% - au optat pentru locuinte deja construite, iar doua treimi dintre acestia au varste intre 30 si 40 de ani.

Guvernul stabileste data pana la care se pot cumpara locuinte prin "Prima casa"

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a informat bancile ca nu mai primeste dosare pentru "Prima Casa" dupa 1 ianuarie, in lipsa aprobarii de catre Guvern a unui act normativ care sa fixeze noul cadru legal pentru Program, a declarat in 30 decembrie presedintele Fondului, Aurel Saramet.

El a aratat ca plafonul de un miliard euro alocat pentru programul "Prima Casa", aprobat initial pentru 2009, trebuie realocat astfel incat sa poata fi folosit si in 2010.

Pana in prezent, Fondul a dat garantii de circa 480 milioane euro pentru creditele acordate prin "Prima Casa", diferenta de 520 milioane de euro din plafon ramanand astfel neutilizata.

Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la finele anului trecut ca programul "Prima Casa" ar putea fi modificat pentru a sustine nu doar sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si CE.

Prima Casa va continua si in 2010. Cu accent pe locuintele construite de la zero