Impuls Leasing, controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, estimeaza afaceri de cel putin 90 milioane euro pentru 2009, in scadere cu circa 55% fata de 2008, dupa orientarea companiei catre segmente precum cel medical si agricol, a spus directorul general al firmei.
In 2008, Impuls Leasing a inregistrat un volum al bunurilor finantate de 206 milioane euro.

In acelasi timp, profitul net al companiei pentru anul trecut este estimat la cateva sute de mii de euro, comparativ cu profitul net de peste 1 milion euro inregistrat in 2008, conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"Estimam ca la sfarsitul lui 2009 am ajuns la o cota de piata de aproximativ 8% pe segmentul de bunuri mobile (autovehicule, echipamente, camioane etc.) intre societatile de leasing din Romania", a afirmat directorul general al companiei, Razvan Diaconescu, potrivit NewsIn.

La sfarsitul lui 2008, Impuls Leasing avea o cota de piata de circa 4% pe acest segment.

"Criza financiara a curatat piata de leasing", apreciaza Diaconescu, mentionand ca unele firme mici nu au mai putut finanta bunuri, din cauza faptului ca nu au mai avut acces la finantare.

Impuls Leasing nu a oferit finantari in 2009 pe segmentul imobiliar, conform deciziei actionarilor, deoarece preturile corecte pe aceasta piata sunt greu de evaluat, potrivit directorului firmei.

"Preturile la bunurile imobiliare continua sa scada, inclusiv in prezent, iar daca am fi finantat in mai 2009, spre exemplu, pierdeam", a subliniat Diaconescu.

Afaceri mai mari cu 10-15% in 2010


Volumul bunurilor finantate de Impuls Leasing in 2010 ar putea creste cu 10-15% fata de 2009, a mai spus Diaconescu, care a subliniat ca afacerile companiilor de leasing vor depinde foarte mult de climatul politic.

"Climatul politic va fi foarte important in ce priveste increderea oamenilor de afaceri. Cat timp continua sa predomine teama si incertitudinea privind climatul economic si politic, nimeni nu va investi", a spus seful Impuls Leasing.

El a adaugat ca Impuls Leasing mizeaza si in 2010 pe segmentul auto, incercand, insa, si dezvoltarea afacerilor pe segmentul de utilaje si echipamente agricole.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si