BRD - Groupe Société Générale a semnat o conventie tripatita cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) ce permite acordarea de credite in baza sprijinului financiar acordat producatorilor agricoli din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al reorganizarii si sistematizarii teritoriului.

Sprijinul financiar se acorda urmatoarelor sectoare: legume si fructe destinate prelucrarii industriale, viticultura, tutun, hamei, cartofi, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale si zootehnie, potrivit comunicatului de presa transmis de BRD.

Acest instrument de creditare permite finantarea activitatilor curente ale producatorilor agricoli care beneficiaza de sprijin financiar pana la data platii integrale a acestor sume de la bugetul de stat al Romaniei.

Beneficiarii de sprijin financiar au posibilitatea de a obtine de la BRD credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole in valoare de pana la 90% din valoarea estimata a sprijinului.

Creditul va putea fi obtinut in baza unor adeverinte emise de APIA in vederea certificarii cuantumului alocat fiecarei activitati si va fi garantat in proportie de 50% de FGCR.

BRD – Groupe Société Générale, a doua banca din Romania dupa valoarea activelor gestionate, are peste 2,6 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri