La Bursa de Valori Bucuresti se deruleaza, in aceasta perioada, oferta publica pentru obligatiunile emise de Herastrau Imobiliare Investitii SA, societate infiintata anul acesta de Engelhon SA Holding Luxemburg, impreuna cu patru societati din Romania. Capitalul social este de 1,3 milioane euro, iar valoarea emisiunii, de 7 milioane euro.

Aceasta emisiune are o maturitate de doi ani si este intermediata de societatea de brokeraj CA IB Securities SA. Unul dintre elementele de noutate este valoarea acestei emisiuni, mai mare decat capitalul social, declara Sergiu Florea, avocat la societatea de avocatura Olteanu & Parteners. De asemenea, prospectul de emisiune contine, pentru prima data in Romania, toate prevederile din contractul de asigurare a emisiunii, pentru a oferi un grad ridicat de transparenta, adauga Florea. Desi potrivit noului regulament emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare nu mai este obligatorie garantarea emisiunilor de obligatiuni, societatea a ales sa asigure, totusi, emisiunea la BCR Asigurari SA, fiind acoperite prin polita de asigurare atat valoarea principalului, cat si dobanda.

Emisiunea de obligatiuni are o dobanda EURIBOR la sase luni, la care se adauga 7,5%, si va fi platita semestrial. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 lei noi, iar la sfarsitul emisiunii aceasta valoare va fi consolidata in euro. Emisiunea este impartita in doua transe. 70% este destinata investitorilor mari, iar 30% este destinata pietei de retail, aceasta fiind piata investitorilor mici, care achizitioneaza maximum 100 de obligatiuni.

Obligatiunile Herastrau Imobiliare nu sunt convertibile in actiuni, iar dupa incheierea emisiunii se intentioneaza listarea lor la Bursa in vederea tranzactionarii. Cu banii atrasi prin aceasta emisiune se vor acoperi o treime din costurile viitoarelor proiecte ale societatii, afirma Sergiu Florea, restul de bani fiind obtinuti din surse bancare si finantari din partea actionarilor. Proiectele vizeaza construirea de ansambluri rezidentiale, in zona centrala si de nord a Capitalei, constand in apartamente cu finisaje de nivel ridicat, cu suprafete cuprinse intre 80 si 140 metri patrati.

Procesul de subscriere la emisunea de obligatiuni Herastrau Imobiliare a inceput pe 24 octombrie si se va finaliza pe 11 noiembrie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri