Guvernul Romaniei a hotarat modificarea normelor de implementare a programului "Prima casa" in sensul ca pentru achizitionarea locuintelor pentru care au fost incheiate sau vor fi incheiate antecontracte de vanzare-cumparare in forma autentica sau sub semnatura privata cu data certa pana la 15 februarie 2010 inclusiv, pot fi emise garantii in conditiile normelor de implementare a programului Prima casa in vigoare, cu incadrarea in limita diferentei ramase neutilizate din plafonul alocat pentru anul 2009.
Astfel, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) va continua primirea si analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului, pana la epuizarea plafonului realocat anului 2010, de aproximativ 500 milioane euro.

Conditia impusa de lege pentru eligibilitatea dosarului de garantare este ca antecontractele de vanzare-cumparare sa se incheie in forma autentica sau sub semnatura privata, cu data certa pana la 15 februarie 2010.

FNGCIMM sugereaza in continuare beneficiarilor programului sa negocieze in antecontractele de vanzare - cumparare un termen de minim 65-75 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Pentru rezolvarea rapida a solicitarilor de garantare, prin eliminarea neconcordantelor, Fondul sugereaza de asemenea beneficiarilor sa fie atenti la coincidenta intre datele proprii de identificare (din BI/CI), datele de identificare ale vanzatorului si ale locuintei in toate documentele depuse, respectiv: antecontractul de vanzare/cumparare, declaratia pe proprie raspundere; extrasul de carte funciara, titlul de proprietate, raportul de evaluare.

Pana la data prezentei au fost aprobate peste 12000 garantii in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 500 milioane euro.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri