Infuziile de capital din strainatate in doua companii de asigurari care activeaza pe Certasig si OTP Garancia - au insumat 24,6 milioane euro in noiembrie , fata de aceeasi luna din 2008 cand nu s-a realizat niciun aport in acest domeniu, potrivit datelor Registrului Comertului.

Asiguratorul Certasig, controlat de fondul de investitii Royalton Capital Investors II, si-a majorat capitalul social in noiembrie 2009 cu 16,83 milioane euro, in timp ce OTP Garancia Asigurari a atras 7,75 milioane euro in aceeasi luna, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), scrie NewsIn.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara.

In 2008, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Compania Certasig activeaza in domeniul asigurarilor generale si a fost infiintata in 2003, ca urmare a fuziunii dintre fosta societate Fortuna SA Baia Mare si fosta Asigurarea Romano-Canadiana Aroca SA Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si