15 Ianuarie 2010

Alpha Bank a luat un imprumut de 50 mil. euro de la BEI



Alpha Bank Romania a contractat un imprumut de 50 milioane euro de la Banca Europeana pentru Investitii pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii ce au proiecte in agricultura, industrie, servicii, dar si pentru investitii prioritare din infrastructura, energie, protectia mediului, industrie, sanatate sau educatie.
Valoarea maxima a unui imprumut ce poate fi accesat de o companie in cadrul acestui program este de 12,5 milioane euro, iar costul total al unui proiect nu trebuie sa depaseasca 25 milioane euro, precizeaza reprezentantii Alpha Bank Romania in cadrul unui comunicat de presa.

“Sectorul IMM reprezinta o prioritate strategica pentru Alpha Bank Romania. Banca a implementat o abordare dedicata acestui segment prin care in mod activ a personalizat si a extins gama de servicii si produse destinate dezvoltarii IMM-urilor. Prin intermediul noului imprumut BEI, Alpha Bank isi va continua strategia de sustinere a antreprenorilor din Romania”, a declarat Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania este una dintre primele banci din Romania care a sustinut dezvoltarea segmentului intreprinderilor mici si mijlocii, prin accesarea unor linii de credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in anul 2001 si ulterior, in anul 2003. Peste 700 de antreprenori au beneficiat de sumele accesate de Alpha Bank Romania in cadrul facilitatii de finantare pentru IMM-uri de la BERD.



Citeste si