BCR continua programul Prima Casa

Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, a aprobat, pana in prezent, peste 5.700 de dosare de credit prin programul Prima Casa, in valoare de circa 236 milioane euro, din care 95% reprezinta tranzactii cu locuinte finalizate, potrivit unui comunicat al bancii.

Mai sunt aprobate financiar 1.400 de dosare, pentru care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata, si sunt in analiza inca aproape 400 de documentatii, insumand mai mult de 14 milioane euro, precizeaza BCR.

Banca a demarat creditarea prin Prima Casa la inceputul lunii august 2009 si are alocat cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro, din totalul de un miliard euro pentru program.

De asemenea, BCR continua programul Prima Casa ca urmare a publicarii Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2010.

BCR a continuat si dupa 31 decembrie 2009 sa primeasca dosare de credit pentru analiza prin programul Prima Casa. Potrivit Hotararii de Guvern, pentru a putea beneficia de programul Prima Casa, solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010, inclusiv.

"Pentru BCR si clientii sai, programul Prima Casa este un real succes. Avem o pondere de 42% in program. Credem ca programul reprezinta un sprijin real pentru romani. Romania are nevoie de cat mai multe astfel de programe care pot sa genereze crestere economica reala, programe pe care BCR le promoveaza si le si sustine in mod consecvent", a declarat Stefan Coroianu, directorul executiv al directiei Credite Retail din cadrul BCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri