Sumele oferite pe Banca Comerciala Romana de catre cele doua banci, Erste Bank (Austria) si Millenium Banco Comercial Portugues (BCP), care au ramas in cursa finala pentru privatizarea BCR, reflecta valoarea de grup financiar a BCR. "Cele trei luni de evaluare au permis ofertantilor sa vada ca avem o platforma solida, care da posibilitatea oricarui investitor sa apese pe buton si sa porneasca afacerea chiar de a doua zi", a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila. Chiar daca din cursa pentru privatizarea BCR au iesit nume mari din sistemul bancar european, cum ar fi Deutsche Bank, BNP Paribas si Intesa, Danila spune ca "actionarul majoritar va avea intelepciunea sa lase managementul sa-si faca meseria".

Danila sustine ca succesul privatizarii BCR ar putea pune sub semnul intrebarii deciziile din anii precedenti privind vanzarea pe sume relativ reduse a unor firme romanesti detinute de stat.

ESTIMARE. "S-ar putea ca marile privatizari pe care le-am trambitat atata sa paleasca in comparatie cu vanzarea BCR", spune Danila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri