Preluarea Omniasig Asigurari de Viata reprezinta "o oportunitate excelenta de dezvoltare", pe o piata cu un potential ridicat de crestere, si se incadreaza in strategia AXA pentru Europa Centrala si de Est, tranzactia urmand sa fie finalizata in prima jumatate a anului, a anuntat grupul francez.

Avand o rata scazuta de penetrare comparativ cu restul Uniunii Europene (0,4%, pe o piata de asigurari de viata de aproximativ 0,5 miliarde euro in 2008), piata romaneasca ofera grupului AXA un important potential de crestere, anunta un comunicat de presa.

“Dupa cumpararea pachetelor minoritare de actiuni ale filialelor detinute de BERD in Ungaria, Cehia si Polonia, achizitia companiei Omniasig Asigurari de Viata SA reprezinta pentru grupul AXA, prezent in Europa Centrala si de Est, o excelenta oportunitate de dezvoltare a business-ului de viata”, a declarat Cyrille de Montgolfier (foto), CEO al grupului AXA in Europa Centrala si de Est.

Infiintata in 1997, Omniasig Asigurari de Viata SA vinde produse de protectie financiara printr-o retea de aproximativ 1400 de agenti (dintre care un sfert angajati ai companiei), in anul 2008 inregistrand un volum de prime de 12 milioane euro.

Finalizarea acestei tranzactii depinde de aprobarile autoritatilor si se estimeaza ca se va incheia in prima jumatate a anului 2010.

AXA cumpara Omniasig Asigurari de Viata de la asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai este prezenta in Romania prin companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

Afla ce spun specialistii din asigurari despre intrarea Axa in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Studiu: masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente