Preluarea Omniasig Asigurari de Viata reprezinta "o oportunitate excelenta de dezvoltare", pe o piata cu un potential ridicat de crestere, si se incadreaza in strategia AXA pentru Europa Centrala si de Est, tranzactia urmand sa fie finalizata in prima jumatate a anului, a anuntat grupul francez.
Avand o rata scazuta de penetrare comparativ cu restul Uniunii Europene (0,4%, pe o piata de asigurari de viata de aproximativ 0,5 miliarde euro in 2008), piata romaneasca ofera grupului AXA un important potential de crestere, anunta un comunicat de presa.

“Dupa cumpararea pachetelor minoritare de actiuni ale filialelor detinute de BERD in Ungaria, Cehia si Polonia, achizitia companiei Omniasig Asigurari de Viata SA reprezinta pentru grupul AXA, prezent in Europa Centrala si de Est, o excelenta oportunitate de dezvoltare a business-ului de viata”, a declarat Cyrille de Montgolfier (foto), CEO al grupului AXA in Europa Centrala si de Est.

Infiintata in 1997, Omniasig Asigurari de Viata SA vinde produse de protectie financiara printr-o retea de aproximativ 1400 de agenti (dintre care un sfert angajati ai companiei), in anul 2008 inregistrand un volum de prime de 12 milioane euro.

Finalizarea acestei tranzactii depinde de aprobarile autoritatilor si se estimeaza ca se va incheia in prima jumatate a anului 2010.

AXA cumpara Omniasig Asigurari de Viata de la asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai este prezenta in Romania prin companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

Afla ce spun specialistii din asigurari despre intrarea Axa in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri