„Pe langa componenta nerambursabila de pana la 20% din valoarea proiectului, IMM-urile beneficiaza si de asistenta tehnica gratuita din partea consultantilor de proiect, inclusiv prin intocmirea documentatiei solicitate de BERD si verificarea implementarii investitiei. BCR acorda o atentie constanta finantarii intreprinderilor mici si mijlocii si este lider pe acest segment de piata, peste 40% din IMM-urile din Romania fiind clientii BCR”, a declarat Ramona Ivan (foto), director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Beneficiarii acestor fonduri pot fi IMM-uri ce isi desfasoara activitatea in industrie, sectoarele prioritare fiind: mobila si prelucrarea lemnului; electronice, electrotehnice, IT; textile; industria alimentara; detergenti/cosmetice; piese de schimb/subcomponente.

Facilitatea BERD are ca scop finantarea proiectelor de investitii pentru imbunatatirea calitatii si eficientei productiei cu un impact direct sau indirect asupra protectiei mediului si a securitatii si sanantatii la locul de munca.

BCR a finantat deja peste 20 de proiecte de investitii care au ca scop preponderent retehnologizarea procesului de productie, modernizarea capacitatilor de productie si imbunatatirea conditiilor de munca.

De asemenea, Banca Comerciala Romana a contractat, la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, un imprumut in valoare de 75 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii ce va avea ca destinatie finantarea proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii.