Compania de asigurari Uniqa, fosta Unita, a dat startul in data de 15 ianuarie transmiterii noului serviciu de avertizare a fenomenelor meteo extreme prin SMS sau e-mail, gratuit, catre cei 20.000 de clienti.
Toti clientii asiguratorului vor primi gratuit prin SMS si/sau e-mail, pe toata perioada de valabilitate a politei de asigurare, care trebuie sa fie de minimum sase luni, avertizarea pentru fenomene meteo extreme, se mentioneaza in comunicatul Uniqa.

Avertizarile sunt realizate special pentru fiecare client Uniqa, in functie de domiciliul acestuia pe baza codului postal si sunt transmise cu cel putin doua ore inainte de producerea fenomenelor.

Pe baza primirii acestor mesaje, persoanele avertizate prin serviciul numit Uniqa MeteoAlert pot lua masuri de precautie pentru evitarea si prevenirea eventualelor pagube sau pentru evitarea parasirii domiciliului in cazul unor fenomene nefavorabile.

Totodata, clientii vor putea evita calatoriile cu masina sau vor putea alege rute ocolitoare, vor putea lua masuri de protectie a locuintei sau isi vor putea pune masina la adapost.

"Chiar daca asiguratul nu tine cont de aceste avertizari, polita si conditiile acesteia raman valabile, sistemul fiind doar un avantaj facultativ", declarat vicepresedintele Uniqa, Alfred Vlcek (foto).

Serviciul Uniqa MeteoAlert este gratuit pentru cei ce au incheiat o asigurare incepand cu 1 decembrie 2009 ori isi reinnoiesc o polita la Uniqa Asigurari.

Serviciul este disponibil in Romania prin UBIMET, un important furnizor de servicii meteorologice din Europa Centrala si de Est.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri