Bancile comerciale din Europa Centrala si de Est au suficienta lichiditate disponibila, dar supra-reglementarea cerintelor de capital si practicile de rating neadaptate risca sa puna in pericol revenirea financiara a regiunii, sustine seful Raiffeisen International Bank-Holding AG, potrivit Wall-Street Journal.
"Lichiditatea nu este o problema. Bancile trebuie sa se lupte cu agentiile de rating pentru a ajunge la schimbari la nivelul regulilor si, in plus, cerintele prea stricte de capital omoara pietele", a declarat Herbert Stepic (foto), directorul executiv al Raiffeisen International Bank.

Seful Raiffeisen International sustine ca agentiile de rating ar trebui sa isi adapteze metodele de evaluare la conditiile si la mediul economic actual, decat sa continue sa foloseasca metode ce nu sunt adecvate.

De asemenea, in unele tari din Europa Centrala si de Est cerintele minime de capital impuse bancilor ar trebui sa fie schimbate deoarece bancile nu au posibilitatea sa-si mute capitalul liber pentru a asigura stabilitatea in piete.

"Raiffeisen este mai mult decat capitalizata adecvat. Inca vedem o crestere a creditelor neperformante in regiunea Europei Centrale si de Est, dar ritmul de crestere a incetinit, iar asta inseamna ca situatia de pe acele piete se imbunatateste", a declarat Herbert Stepic, citat de Wall-Street Journal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri