Asiguratorii pot intra in incapacitate de plata a despagubirilor pentru locuinta

Unii asiguratori locali care au incheiat asigurari de locuinte s-ar putea afla in imposibilitatea de plati despagubirile in caz de catastrofa, in conditiile in care nu impart riscurile cu reasiguratorii ori nivelul reasigurarii este mult sub valoarea care ar trebui cedata, potrivit Allianz-Tiriac.
"Daca se perpetueaza situatia neimpartirii riscurilor in cazul unor riscuri catastrofice, unii asiguratori ar putea fi pusi in situatia de a nu avea capacitatea reala de a sustine plata despagubirilor asumate", a declarat directorul de comunicare al Allianz-Tiriac, Marius Onofrei, citat de NewsIn.

Dupa prima jumatate a lui 2009, ponderea locuintelor asigurate in fondul locativ a crescut de la 10% la aproape 25%, numarul constractelor in vigoare fiind de 1,9 milioane, din totalul estimat la 8,3 milioane locuinte, potrivit CSA.

In primele noua luni din 2009, companiile de pe piata romaneasca de asigurari au subscris prime brute de 6,7 miliarde lei, in crestere cu 0,1% fata de aceeasi perioada din 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri