Premierul Emil Boc a declarat ca, in luna februarie, Guvernul va adopta o ordonata de urgenta prin care autoritatile locale vor putea lua imprumuturi bancare cu garantii de stat, in vederea cofinantarii proiectelor europene.
"Dupa finalizarea negocierilor cu FMI, vom sti exact care este suma disponibila pentru garantii guvernamentale si de acolo vom sti exact cat putem aloca in vederea sustinerii de catre autoritatile locale a proiectelor europene, ca si cofinantare. Dar este cert un lucru, ca actul normativ se va adopta, ca aceste colectivitati locale care au proiecte europene, dar nu au resurse locale pentru cofinantare, vor beneficia de garantii guvernamentale si ca acest lucru se va intampla in luna februarie", a declarat Emil Boc, potrivit NewsIn.

Premierul a mai spus ca statul va intocmi o schema de finantare cu fiecare comunitate, stabilind perioada de returnare a imprumutului bancar.

"Sunt luate de catre stat masuri suplimentare pentru a se asigura ca aceste garantii se respecta si imprumutul se returneaza. Se face o schema de finantare pe termen mediu si lung, statul aceasta garantie o acorda pe o perioada mai lunga de timp, returnarea facandu-se in functie de beneficiile fiecarei comunitati si posibilitatea de plata pe care o are", a mai spus premierul.

Prim-ministrul Emil Boc a participat la inaugurarea Salinei Durgau, din municipiul Turda, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si de reprezentanti ai autoritatilor locale.

Lucrarile la Salina Durgau au inceput in anul 2008 si au o valoarea totala de 5.807.120 euro, din care 950.000 euro reprezinta contributia Consiliului Local Turda. Obiectivul turistic a beneficiat de finantare europeana nerambursabila in cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul "Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear-Lacurile Sarate-Zona Durgau-Valea Sarata si Salina Turda", potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri