Scaderea cotatiilor actiunilor s-a atenuat, ieri, la Bursa, cu exceptia titlurilor SIF, care au continuat sa piarda un procent semnificativ. In timp ce preturile blue-chipsurilor au coborat cu 0,3%, actiunile societatilor financiare au scazut cu 3,3%, iar, la nivelul intregii piete, deprecierea a fost de doar 0,2%. Tranzactiile efectuate ieri au insumat 50,3 milioane lei, echivalentul a 13,8 milioane euro.
SIF-urile inregistreaza scaderi mai accentuate pentru ca au crescut foarte mult in ultima perioada, crestere alimentata de privatizarea BCR, nefiind sustinuta de informatii legate de rezultatele financiare ale acestor societati, afirma Lucian Berar, broker la societatea IFB Finwest. Problema o sa apara daca aceste corectii se vor accentua, adauga el.

Actiunile petroliere s-au stabilizat, ieri, la preturile din sedinta precedenta, desi, in cazul Rompetrol Rafinare, s-a tranzactionat un volum mare de titluri, de 89,1 milioane. Rulajul transferurilor cu actiuni RRC a fost de 9,9 milioane lei, iar pretul 0,1120 lei/actiune. Pachetul de titluri Petrom a insumat 3,1 milioane titluri, la valoarea totala de 1,2 milioane lei, Cotatia s-a mentinut la 0,4040 lei/ actiune.

Banca Transilvania a fost printre putinele actiuni care s-au apreciat ieri. Pretul a ajuns la 1,1400 lei/actiune, cu 0,8% mai mare fata de sesiunea anterioara. Unii brokeri considera ca titlurile TLV sunt prea scumpe si nu-si explica cresterea acestora. Actiunile BRD au pierdut 0,7%, pana la 12,8000 lei/actiune. S-au efectuat schimburi cu 164.500 actiuni, la valoarea de 2,1 milioane lei.1,7700 lei/actiune, SIF 5 Oltenia a fost cel mai transferat titlu de pe piata societatilor financiare, inregistrand o scadere de 4,1%. Cotatia a coborat la 2,0600 lei/actiune, fiind tranzactionate 4,3 milioane actiuni, cu un rulaj de 9,1 milioane lei.

Actiunile SIF 2 Moldova au pierdut cel mai mult, 4,3%, inchizand la 1,7700 lei/actiune. S-au transferat 3,3 milioane titluri, la valoarea de 6 milioane lei. Peste 3 milioane de actiuni s-au tranzactionat si in cazul SIF 1 Banat-Crisana, insa deprecierea a fost mai mica, de 1,6%, 1,7700 lei/actiune.

Pretul titlurilor SIF 3 Transilvania a coborat cu 2,2%, inchizand sedinta la 1,7300 lei/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri