Georgiana Mincu (foto) are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, iar ultima functie detinuta a fost cea de director regional la Bancpost, in perioada 2007 - ianuarie 2010, se arata in comunicat.

Numirea vine dupa o serie de schimbari la nivelul conducerii executive a bancii cu sediul in Sibiu. La inceputul lunii octombrie 2009, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere.

Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

De asemenea, George Ciobanasu ocupa din noiembrie 2009 functia de director general adjunct.

La mijlocul lunii noiembrie, actionarii Carpatica si-au ales si cei cinci membri care vor face parte din consiliul de supraveghere, pentru un mandat de patru ani: Ilie Carabulea, Ioan Gandila, Doina Toader, Viorel Grigore si Nicolae Petria. Din conducerea executiva a Bancii Carpatica fac parte Gheorghe Cismaru, Ion Dobrica, Nicolae Surdu si Gheorghe Ciobanasu.

In primele noua luni din 2009, BCC a inregistrat un profit brut de circa 6 milioane lei, in crestere de patru ori fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, potrivit datele preliminare prezentate recent de banca. In primele noua luni ale anului trecut, provizioanele bancii au crescut cu 9,1 milioane lei.